Een persoonlijke, respectvolle en betaalbare uitvaart 
 
 

Over Sociale Uitvaartzorg en onze werkwijze


Bij Sociale Uitvaartzorg Nederland staat u centraal, het gaat om u. 


Sociale Uitvaartzorg Nederland is in 2017 opgericht om mensen met een klein budget een waardig afscheid aan te bieden. Dat een uitvaart duizenden euro's moet kosten kunnen wij inmiddels al zes jaar weerleggen.


Dat een betaalbare uitvaart onpersoonlijk is klopt niet. Wij onderscheiden ons niet met andere uitvaartondernemers behalve dat wij een uitvaart voor minder geld kunnen aanbieden.


Indien er een uitvaartverzekering aanwezig is dan kunnen wij deze rechtstreeks voor u met de verzekeraar afhandelen. Ook via bewind voering of met bijzondere bijstand kunt u terecht bij Sociale Uitvaartzorg.
Nadat u ons heeft gebeld om een overlijden te melden zorgen we er altijd voor dat we binnen twee uur aanwezig zijn om samen met u de eerste noodzakelijk te nemen stappen te bespreken en te verzorgen.


  • We beginnen met een persoonlijk gesprek om uw wensen, behoeften en de specifieke omstandigheden rondom de overledene duidelijk te krijgen. We luisteren naar uw verhaal en bieden een empathisch oor om u te helpen bij het maken van keuzes. Bij het maken van keuzes adviseren wij u.
  • Op basis van de verkregen informatie stellen we samen met u een uitvaartplan op. We bespreken de verschillende opties, zoals de locatie van de uitvaartceremonie, de keuze tussen een begrafenis of crematie, de invulling van de ceremonie en andere specifieke details die belangrijk zijn voor u en uw dierbaren.
  • U ontvangt van onze een overzicht van alle kosten die gemoeid zijn met de uitvaart.
  • In de tijd tussen het overlijden en de uitvaart bieden we persoonlijke begeleiding en ondersteuning. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden, advies te geven en eventuele zorgen of onzekerheden weg te nemen.