Een persoonlijke, respectvolle en betaalbare uitvaart 
ieder mens verdient een waardig afscheid
 

Rouwkaarten


Sociale Uitvaartzorg ontwerpt in eigen beheer de rouwkaart. Dat betekend dat er veel mogelijk is voor de invulling van de kaart. 


Een rouwkaart bevat informatie over het overlijden, of en wanneer er een mogelijkheid is om afscheid te nemen en of, waar en wanneer, er een afscheidsdienst plaats zal vinden. De kaart wordt over het algemeen verstuurd kort na een overlijden. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een kaart te gebruiken als een kennisgeving van overlijden als alle ceremonie achter de rug is.


Samen met u de kaart ontwerpen


Er zijn een aantal standaard afmetingen van rouwkaarten en bijpassende envelop. Deze afmetingen handteren wij, maar de invulling bespreken we samen. Denk alvast na over de volgende punten:


  • Hoe komt de voorkant eruit te zien? Wordt deze voorzien van een foto? zo ja welk en leg deze alvast klaar 
  • Is de kaart om andere te informeren over het overlijden en deze ook uit te nodigen om bij het afscheid te zijn of is het een kennisgeving
  • Verzamel alvast adressen waar de kaart heen gestuurd moet worden
  • Denk alvast na over de tekst
  • Hoeveel kaarten wenst u gedrukt te hebben


Als voornoemde punten besproken zijn maken wij een ontwerp en delen deze per WhatsApp en of via de mail. Bekijk het ontwerp steeds kritisch en geef op en opmerkingen (aanpassingen)  direct door. Als het ontwerp het gewenste resultaat heeft en u geeft akkoord op het laatste ontwerp dan pas gaat de kaart gedrukt worden.


Zodra de kaarten klaar zijn spreken we een moment af wanneer de kaart bij u bezorgd gaat worden.


Vanuit Sociale Uitvaartzorg bieden wij de volgende service:


  • Adresetiketten uitprinten en zorgen voor verder verzending van de rouwkaarten: u hoeft dan de enveloppen niet te schrijven
  • Rouwpost verzending


 

Bij Sociale Uitvaartzorg bent u niet gebonden aan een minimum aantal.