Een persoonlijke, respectvolle en betaalbare uitvaart 
Uniek in leven, uniek in afscheid. Een persoonlijk eerbetoon voor ieder mens.
 

As bestemming


Na het afscheid nemen van uw dierbare komt u voor de keuze te staan wat er met de as van uw dierbare moet gebeuren.


Het crematorium bewaard de as een maand, dit is wettelijk verplicht. In deze periode kunt u nadenken of u de as wenst te verstrooien of liever bewaren. De keuze voor de laatste bestemming van uw dierbare is geen eenvoudige. 


Neem alle tijd om de juiste keuze te maken. Ook na het ophalen van de as bij het crematorium heeft u alle tijd om over de bestemming rustig na te denken. 


Een aantal mogelijkheden voor de bestemming van de as zijn:


  • U kunt ervoor kiezen om de as van uw dierbare te bewaren in een urn. Dit kan thuis zijn, in een speciale gedenkplaats of op een begraafplaats. 
  • Het is mogelijk om de as op een specifieke locatie te verspreiden, zoals een favoriete plek van de overledene, een natuurgebied, de zee of een andere betekenisvolle plaats. Het is belangrijk om de lokale wetten en voorschriften met betrekking tot as verstrooiing te raadplegen.
  • U kunt ervoor kiezen om de as te begraven op een begraafplaats, in een speciaal graf of in een columbarium.
  • Soms kiezen nabestaanden ervoor om de as te laten verwerken in een herdenkingssieraad, zoals een hanger, ring of armband. Dit stelt mensen in staat om een tastbare herinnering aan hun dierbare bij zich te dragen.
  • Uiteraard is het ook mogelijk om de as verschillende bestemmingen te geven.


Op verzoek van de opdrachtgever van de uitvaart verzorgd Sociale Uitvaartzorg ook de as verstrooiing. Dit gebeurt meestal zonder aanwezigheid van familie.


De as zal dan worden verstrooid in het natuurgebied van Staatsbosbeheer. U ontvangt van Sociale Uitvaartzorg (indien gewenst) de dag en tijdstip door van verstrooien. Na de verstrooiing van de as ontvangt u van ons, door Staatsbosbeheer getekende, certificaat.


Voor meer informatie over de mogelijkheden van het verstrooien van de as in het natuurgebied van Staatsbosbeheer treft u hier. Uiteraard kunt u ook zelf in het natuurgebied, na toestemming van Staatsbosbeheer, de as verstrooien.


Wilt u meer informatie over as bestemming? Neem vrijblijvend contact met ons op.