Een persoonlijke, respectvolle en betaalbare uitvaart 
ieder mens verdient een waardig afscheid
 

Oude uitvaartpolis


Een uitvaartverzekering wordt vaak door de ouders bij de geboorte afgesloten voor de kinderen. Doordat verzekeringsmaatschappijen in de loop van de tijd overgenomen worden, door verhuizing van verzekerde en verstrijken van tijd worden polissen nogal eens vergeten.

Vaak komt het voor dat bij een overlijden niet direct gedacht wordt aan een verzekering uit het verleden, maar toch blijven deze polissen geld waard. 


Een polis kan alsnog verzilverd worden, maar kan ook verzilverd worden wanneer er nu een overlijden plaats heeft gevonden waarbij het vermoeden bestaat dat er een polis bestaat en deze de kosten van de uitvaart of een deel daarvan dekken. 


Een oude uitvaartpolis kan nog steeds geld waard zijn, maar het hangt af van verschillende factoren. 


Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:


  • Controleer de polis om te zien welk bedrag er is verzekerd. Het uitkeringsbedrag kan variëren, afhankelijk van de polisvoorwaarden en het moment waarop de polis werd afgesloten.
  • Als de premiebetalingen voor de polis regelmatig zijn bijgehouden, is de kans groter dat de polis een hogere contante waarde heeft. Als er echter premiebetalingen zijn overgeslagen, kan de contante waarde van de polis lager zijn.
  • Sommige uitvaartpolissen kunnen een rendement genereren, vergelijkbaar met een spaar- of beleggingsproduct. Als de polis een rendement heeft gegenereerd, kan de contante waarde in de loop der jaren zijn gestegen.
  • Controleer de financiële stabiliteit en reputatie van de verzekeringsmaatschappij die de polis heeft uitgegeven. Het is belangrijk om te weten of de verzekeringsmaatschappij nog steeds actief is en in staat zal zijn om de uitkering te doen wanneer dat nodig is.


Om erachter te komen wat een oude uitvaartpolis waard is, kunt u het beste contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij die de polis heeft uitgegeven. Zij kunnen u voorzien van de meest actuele informatie over de contante waarde van de polis en de uitbetalingsmogelijkheden. 


Sociale Uitvaartzorg kan u helpen bij het verzilveren van oude uitvaartpolissen.