Onze werkwijze

Een overlijden van een dierbare of een verwacht overlijden brengt veel emotie met zich mee. Verdriet van loslaten en verlies. Vaak komen er extra zorgen bij als er een klein budget is voor de uitvaart. Mensen hebben nog steeds het idee dat een uitvaart erg kostbaar is. De kosten kunnen ook oplopen geheel afhankelijk van de wensen. Maar een persoonlijke en respectvolle uitvaart kan ook betaalbaar zijn.

Vanuit Sociale Uitvaartzorg bieden wij u betaalbare uitvaarten aan, zowel crematie als begrafenis. Wij werken transparant, hebben geen verborgen kosten en er komen geen facturen achteraf. Welke uitvaart wij voor u mogen verzorgen, deze zijn altijd persoonlijk en respectvol.  Als er een klein budget voor de uitvaart is wil dat niet zeggen dat er geen of sobere uitvaart plaats hoeft te vinden.

Vanuit Sociale Uitvaartzorg  verzorgen wij ook de uitvaart voor mensen die geen nabestaanden hebben. Bij leven kan de wensen voor de uitvaart worden vastgelegd.

Onze werkwijze:
Melden van een overlijden aan Sociale Uitvaartzorg

Na een overlijden belt u naar Sociale Uitvaartzorg  (tel.: 085-0608988) om het overlijden te melden. Dat kan 24 uur per dag.
Nadat wij de melding hebben binnengekregen bespreken wij de situatie met de melder en afhankelijk daarvan zijn wij binnen 2 uur aanwezig op het adres waar het overlijden heeft plaatsgevonden om de eerst noodzakelijke zaken te regelen voor u zoals het overbrengen van de overledene naar een uitvaartcentrum of het verzorgen van een thuisopbaring.

Voordat u ons belt moet een arts de overledene hebben geschouwd. 
Wanneer er een natuurlijk overlijden heeft plaatsgevonden heeft de arts twee formulieren/enveloppen achtergelaten. Deze formulieren nemen wij mee om aangifte van het overlijden te doen bij de gemeente van overlijden. Indien u zelf de aangifte van overlijden wilt doen dan bieden wij hierin ondersteuning.

Ons zorgteam:
Zodra de eerst belangrijke zaken zijn besproken komt ons zorgteam om de overledene over te brengen naar het uitvaartcentrum. Indien een thuisopbaring gewenst is zal het zorgteam deze opbaring verzorgen. De overledene zal worden verzorgd en gekleed en in de gekozen kist of op bed gelegd worden.

Bespreken van de uitvaart:
Afhankelijk van het tijdstip van overlijden bespreken wij samen met u de uitvaart. Heeft het overlijden in de nacht plaatsgevonden komen wij de volgende dag terug.

Tijdens dit gesprek bespreken we de dag en tijdstip wanneer de uitvaart plaats moet gaan vinden en leggen wij deze afspraken vast met het crematorium of begraafplaats. Als deze gegevens bekend zijn bespreken we, indien gewenst, de rouwkaart. Sociale Uitvaartzorg  ontwerpt kosteloos de rouwkaart. De rouwkaart zal pas gedrukt worden wanneer u daar tevreden over bent. Het contact over het ontwerp verloopt via de mail of via WhatsApp. Tevens bespreken wij hoe de uitvaart vorm moet krijgen. Dit leggen we vast in een draaiboek.

Het regelen van onder andere de gekozen muziek en het vormgeven van de uitvaart zal door  Sociale Uitvaartzorg  verder zorg voor gedragen worden. Tijdens dit gesprek zal er ook een kostenbegroting aan u worden overhandigd. Deze zal per mail nog een keer aan u worden bevestigd.

U bepaalt hoe de uitvaart van uw dierbare eruit komt te zien, wij denken met u mee en adviseren daar waar nodig. 

Rouwbezoek:
Indien er gekozen is voor opbaring in het uitvaartcentrum bestaat de mogelijkheid om de overledene in het uitvaartcentrum te bezoeken. Het eerste bezoek kan al snel worden ingepland. Een vervolg bezoek volgens afspraak. Sommige uitvaartcentrums beschikken over een zogenaamde 24 uurs kamer. Hier kunt u met een eigen sleutel 24 per dag bij uw dierbare terecht. Vraag bij Sociale Uitvaartzorg   naar de mogelijkheden.

Dag van de uitvaart:
Op de dag van de uitvaart is er ondersteuning en begeleiding aanwezig voor u. Het draaiboek van de uitvaart zoals die met u is besproken zal worden bewaakt en uitgevoerd.

Uitvaartcentrum, Crematorium, Begraafplaatsen, vervoer en andere diensten:
Sociale Uitvaartzorg  maakt gebruik van een aantal uitvaartcentrums in Gelderland. Door vaste prijsafspraak kunnen wij de kosten voor het gebruik van een uitvaartcentrum laag houden. Het kan dus voorkomen dat de overledene niet naar een  in de directe omgeving van zijn of haar woonadres gevestigde uitvaartcentrum zal worden overgebracht. Sociale Uitvaartzorg  maakt de keuze welke uitvaartcentrum op dat moment gebruikt gaat worden. Heeft u persoonlijke voorkeur dan heeft dat invloed op de tarieven zoals vermeld op deze website.

Sociale Uitvaartzorg  maakt gebruik van alle crematoriums en begraafplaatsen in Gelderland. Het crematorium waar de crematie plaats zal vinden volgens de pakketten genoemd op deze website zal door Sociale Uitvaartzorg  bepaald worden. Dat zelfde geldt voor begraafplaatsen. Wij maken altijd gebruik van de op dat moment voordeligste manier.

Het vervoer van de overledene gebeurt door een extern gekwalificeerd bedrijf die ook personeel in dienst heeft voor de verzorging van de overledene. De wachttijd waarop de overledene zal worden opgehaald is afhankelijk van de mogelijkheden bij dit externe bedrijf. Dit bedrijf verzorgd ook het rouwvervoer op de dag van de uitvaart. Dat doen zij altijd met de nieuwste rouw vervoermiddelen.

Persoonlijk en respectvolle uitvaartzorg tegen een laag tarief.

Betaling van de kosten:
Om de kosten zo laag, en voor Sociale Uitvaartzorg  overzichtelijk te houden dienen de kosten van de uitvaart per vooruitbetaling voldaan te worden. Dit kan via pin, contant, Tikkie of overschrijving. Indien er een uitvaartverzekering aanwezig is neemt Sociale Uitvaartzorg  deze over en verrekend deze met de kosten van de uitvaart. Indien er positief verschil is zal dat verschil door ons aan u worden overgemaakt, bij een negatief verschil dient er vooraf bij betaald te worden. Indien er geen betaling vooruit gedaan kan worden en er is ook geen verzekeringspolis aanwezig dan nemen wij de uitvaart niet aan.

Garantie:
Sociale Uitvaartzorg werkt samen met gerenommeerde bedrijven en toeleveranciers, uitvaartcentrums, crematoriums en begraafplaatsen en werken alleen samen met gekwalificeerde mensen uit het vak als het gaat om de verzorging van overledene. Het tarief wat vooraf zal worden verstrekt is het tarief waarvoor de uitvaart uitgevoerd gaat worden door Sociale Uitvaartzorg. Er zijn geen verborgen kosten en geen facturen achteraf. Wij zijn aangesloten bij eerlijkeuitvaarten.nl en John Jansen is geregistreerd als kwaliteit uitvaartverzorger.